Fjällbäcken Idre fjäll

thumbnail_Lind_Soutterang_interior_final.jpg

Fjällbäckens tomtområde i Idre är omgivet av sevärdheter och vildmark, med goda möjligheter till friluftsliv och aktiviteter.
För dig som söker lugnet och stillheten i naturen eller ett intensivt utbud av aktiviteter, kan vi varmt rekommendera detta område. Fjällbäcken ligger 640 m ö h, beläget i skogsmark med vacker utsikt över Städjan, Idre Fjäll och Fulufjällets nationalpark. Området erbjuder generösa tomtstorlekar och byggrätter. Vintertid finns längdspår och skoterled i direkt anslutning till området och sommartid finns bla cykelstigar, vandringsleder samt Idrefjällens Golfbana i närheten. Det är 5 minuters bilfärd till Idrefjälls liftsystem och endast några hundra meter till de kommande liftarna i 
Himmelfjäll.

Klassiska Fjällhus 

Forsgrens Timmerhus gör klassiska fjällhus som vi anpassar till sin omgivning. Allt för ofta i fjällen kan man hitta hus som saknar själ och harmoni vilket gör att de ofta bryter med den kulturbygd som de uppförts i. När Forsgrens tog fram ”Fjällripan”, ”Orren” och ”Tjädern” var just tradition och harmoni två av de styrande ledstjärnorna. Med generös volym, stora ljusinsläpp och med fasad som kommunicerar tradition vill vi påstå att våra hus är något utöver det vanliga. Husen håller mycket hög standard och den fulla takhöjden i vardagsrummet skapar generös volym. Inifrån husen upplevs naturen som ett konstverk genom de stora fönstren. 

Forsgrens Timmerhus har tillverkat arkitektritade timmerhus sedan 1954. Det var Forsgrens som uppfann den unika  värmetimmerkonstruktionen och det är Forsgrens som har satt standarden för timmerhus under mer än 60 år. Hög kvalitét och hantverkartradition kombinerat med funktion och design är något som gör Forsgrens unika.

Med fokus på detaljerna! 

Timmerpanelen är huggen topp till rot och resultatet är att ytterväggarna blir mer oregelbundna och dynamiska i sin karaktär. En fin detalj av en unik tillverkningsmetod är att det inte finns några spikar eller synliga spikhuvuden i panelen. Panelen målas svart, grå eller brun enligt klassisk tradition. De vackra snickerierna samt detaljerna i avbrytande färg ger husen en härlig karaktär. Den moderna teknologin med värmetimmer ger bra energivärden som överträffar fulltimmerhus och som närmast kan jämföras med en modern villa 

Forsgrens Timmerhus håller en hög standard med noga utvalda produkter. Alla rum har trägolv från Kährs, väggar i badrum är kaklade och har alltid klinkers på golv. Även hall och entré har klinkers på golv. Köket är välutrustat med skåpsnickerier från Vedum och vitvaror från Elektrolux. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare & torkskåp och badrummen är inredda med produkter från Vedum.

Bilderna på husen för Fjällbäcken Idre fjäll skall ses som inspiration och kan avvika från den färdiga produkten.

För mer info, kontakta: 

Lars Dahlberg
Dahlbergspojken AB
Dalgatan 66
796 31 Älvdalen

Tel: 0251-102 00
Mobil: 070-399 83 69
lars.dahlberg@svenskahusgruppen.se